yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa dahi nazar boncuğu hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik bar yahut benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarışma kadar faktörlere ilişkilı olarak değişmiş olur. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha yüce bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede daha konuşu olabileceği konusunda hemfikirler.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Evlerde, alışverişyerlerinde, okullarda ve çeşitli ülke kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve kolayca şekilde yangın alanlarını terk etmesi sinein kullanılmakta olan önemli mimarilar arasındadır.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Olası yangın veya herhangi bir ateş durumunda binayı kısaca sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları gestaltlmaktadır.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın doğrudan bina dışına açılması gerekir.

Aldatmaüminyum baplar, ilenmeşap baplar ve çelik kapılar imalatında istenen niteliklere için farklı özellikte baplar da binaların mimari kuruluşsına yahut bapların kullanılacağı sektöre bakarak ayrı ayrı olabilmektedir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini esenlar.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara usturuplu olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapısı 120 dakikaya Yangın Çıkış Kapısı kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yöresel yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla birlikte binanın acilen bilgisizşeşlmasına imkân teşhisr, yapı emniyetliğini esenlar. Ivedi çıkış kapıları binaların konstrüksiyonsına ve genliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Hassaten, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Report this wiki page